یکی از روشهای حفاظت از محصول برنج در برابر عوامل تهدیدکنندهای همچون آفات، بیماریها و علفهای هرز، روش کنترل شیمیایی است. کنترل شیمیایی، زمانی مؤثر و اقتصادی خواهد بود که علاوه بر شناسایی دقیق و صحیح نوع آفت، بیماری و علفهرز، نوع سم و سمپاش نیز به درستی انتخاب شود. به همان اندازه که آفتکشها در حفاظت، نگهداری و تولید محصولات کشاورزی نقش دارند، تجهیزات کاربرد آفتکشها نیز نقش ایفا میکنند. در شرایطی که سمپاشی ضرورت داشته باشد، کاربرد صحیح تجهیزات بسیار موثر است. در حال حاضر، حدود 30 تا 50 درصد سموم در کشور، بهعلت کاربرد نامناسب سمپاشها، هدر میرود. تنظیم و کالیبره نبودن و استفاده نابجا و نادرست از سمپاشها، باعث افزایش مصرف سم میشود. از اینرو، انتخاب صحیح سمپاشها و کالیبراسیون صحیح آن باعث افزایش بازده سمپاشی، کاهش خسارت زیستمحیطی و مصرف بهینه سم میشود. برای کالیبراسیون سمپاش باید نازل، سرعت پاشش، فاصلهی نازل و فشار پاشش، بهتناسب اهداف سمپاشی تحت کنترل قرار گیرند. در زمان سمپاشی سرعت پاشش باید یکنواخت باشد و ضمن استفاده از نازل مناسب، فاصلهی نازل تا سطح هدف ثابت باشد. همچنین ارتفاع لانس و فشار در نازل در طول نوار پاشش ثابت نگهداشته شود و از سمپاشی محصول، قبل و بعد از بارش باران باید خودداری نمود. سمپاشی زمانی انجام شود که سرعت باد و درجه حرارت مناسب است.