توصیه‌های ترویجی در خصوص کاربرد نشاکار برنج

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

عضو هیات علمی موسسه برنج کشور

چکیده

مکانیزاسیون یکی از عوامل اصلی در توسعه کشاورزی برنج محسوب می‌شود. یکی از اهداف مکانیزاسیون، افزایش تولید و کسب سود بیشتر است. روند توسعه مکانیزاسیون برنج تا حدود زیادی تابع چگونگی به‌کارگیری و استفاده از ماشین‌های کشاورزی برنج است. یکی از مراحل تولید این محصول، نشاکاری است. چگونگی انجام عملیات نشاکاری می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در هزینه‌های کشت، عملکرد محصول و سود خالص داشته باشد. امروزه در کشور، نشاکاری برنج به دو روش سنتی با دست و ماشینی با نشاکار انجام می‌شود. به‌دلیل سختی‌های نشاکاری با دست، عملیات نشاکاری بیشتر با نشاکار انجام می‌شود. از دیدگاه فنی، به‌کارگیری صحیح و اصولی ماشین نشاکار در کشت مکانیزه برنج بسیار مهم است. افزایش کارایی نشاکار، به‌شدت تحت‌تأثیر نحوه آماده‌سازی زمین و ارتفاع آب در سطح کرت است. همچنین تنظیم‌های مختلفی که قبل از کاشت (فاصله‌ی کپه‌ها از یکدیگر روی خطوط، عمق کاشت و تعداد نشا در هر کپه) باید مدنظر قرار گیرند.

کلیدواژه‌ها