برنج یکی از مهمترین محصولات غذایی در تغذیه بشر است که در بسیاری از نقاط جهان کشت میشود. دانه برنج منبع اصلی کربوهیدرات، پروتئین و همچنین سایر مواد مغذی ضروری است. متخصصان تغذیه معتقدند که ریزمغذیهای مهمی که برای متابولیسم انسان ضروری هستند، در لایه بیرونی یا سبوس و جنین (رویان) برنج وجود دارد و فرایند تبدیل شلتوک به برنج سفید منجر به حذف و یا کاهش این ریزمغذیها میشود. از سوی دیگر، گرچه لایههای سبوس خوراکی هستند، اما در برابر نفوذ گرما و پخت مقاومت میکنند و منجر به افزایش زمان پخت و اتلاف انرژی میشوند. شیوع روزافزون بیماریهای مزمن باعث شده است که متخصصان تغذیه به رابطه بین رژیم غذایی و خطرات بیماریهای مختلف توجه بیشتری داشته باشند. در این میان، برنج مورد توجه زیادی قرار گرفته است، زیرا جزء اصلی رژیم غذایی میلیاردها نفر در سراسر جهان است که معمولاً پس از حذف لایه سبوس مصرف میشود و دانه صیقلی آن بهدلیل داشتن نشاسته بالا بهعنوان یک غذا با شاخص گلایسمی بالا شناخته میشود. علاوه بر این، حذف لایه سبوس، منجر به از دست رفتن مواد مغذی، فیبر غذایی و اجزای زیستفعال میشود. در این نوشته به معرفی ارزش غذایی و مزایای بالقوه برنج قهوهای در مقایسه با برنج سفید پرداخته میشود. علاوه بر این، چالشهای پیشروی تجاریسازی برنج قهوهای و چشماندازهای آینده برای ترویج استفاده از آن مورد بحث قرار میگیرد.