تاثیرات کووید 19 بر بخش کشاورزی با تاکید بر زنجیره ارزش برنج در مقیاس بین المللی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 محقق بخش تحقیقات اقتصادی، اجتماعی و ترویج کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج

2 استادیار-موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی،وزارت جهاد کشاورزی، تهران، ایران

3 استادیار، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران

چکیده

شیوع کووید 19و گسترش سریع آن، بسیاری از دولت‌ها و تولیدکنندگان کشاورزی را غافلگیر کرد و باعث واکنش‌های فوری سیاستی توسط اعضای سازمان تجارت جهانی شد. انتظار می‌رود بسیاری از اقدامات اولیه برای مهار کووید 19 تاثیر منفی بر بخش کشاورزی داشته باشد. اما شواهد حاکی ازانعطاف پذیری بالای بخش کشاورزی در این بحران است و این بخش نسبت به سایر بخش ها عملکرد تجاری بهتری را ثبت کرده است. به طور کلی، پیش بینی اکثر بررسی های انجام شده حاکی ازکاهش میزان عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی و ایجاد اختلالات احتمالی در بخش تجارت و تدارکات است. این مقاله با رویکردی مروری و با استفاده از گزارش های بروزشده مراجع معتبر بین المللی(شامل فائو، سازمان تجارت جهانی، صندوق بین المللی پول، و ...) به تاثیرات کووید 19 بر بخش کشاورزی و با تمرکز بر محصول برنج در مقیاس بین المللی می پردازد و راهکارهای سیاستی کوتاه مدت و بلند مدت انجام و توصیه شده از جانب نهادهای معتبر بین المللی را مورد اشاره قرار می دهد.

کلیدواژه‌ها