جذب، تجزیه و انتقال آفتکشها در خاک بهطور مستقیم یا غیر مستقیم بر سرنوشت آفتکشها تاثیر میگذارد. با توجه به تفاوت اکوسیستم شالیزارها به دلیل شرایط کاهش و یا نبود اکسیژن، سرنوشت آفتکشها متمایز از خاکهای زراعی معمولی است.. شرایط بیهوازی خاکهای برنج تغییرات شیمیایی را در محیط ریشه ایجاد میکند که بر سرنوشت آفتکشهای مورد استفاده در شالیزارها تاثیر زیادی دارد. مدت زمان شرایط بیهوازی میتواند بر ترکیب جامعه میکروبی تاثیر گذار و سرنوشت آفتکشها را تغییر دهد. میزان و غلظت آفتکشها در خاکهای زراعی و شالیزارها به نحوه جذب آنها به خاک و سرعت تجزیه آنها بستگی دارد. انتقال آفتکش به عنوان فاکتور کلیدی در ارزیابی پتانسیل آلودگی منابع آبی استفاده میشود که این مساله در شالیزارهای کشور اهمیت دارد. با محاسبه شاخص پتانسیل انتقال به منابع آبی برای آفتکشهای برنج، آفتکشهایی که ریسک بالایی برای منابع آبی داشتند تعیین و مشخص شد. ریسک آبشویی علفکشها و قارچکشها در مزارع برنج و خطرات آن برای آلودگی منابع آبی در شالیزارها بیشتر از حشرهکشها میباشد. آلودگی محیط زیست خاکها در شالیزارها یک مشکل جهانی است. بنابراین، نیاز به افزایش آگاهی از مساله و پیامدهای آن بر بهرهوری محصولات زراعی، سلامت زنجیره غذایی و همچنین محیط زیست اهمیت زیادی دارد. آفتکشهای برنج بر اساس پتانسیل انتقال یا عدم انتقال (احتمال تجمع) طبقهبندی شده است.
رمضانی, محمدکاظم. (1399). باقیمانده آفتکشها در خاکهای زراعی و شالیزارها؛ اهمیت آن در سلامت زنجیره غذایی و محیط زیست. مجله ترویجی شالیزار, 2(2), 40-49.
MLA
محمدکاظم رمضانی. "باقیمانده آفتکشها در خاکهای زراعی و شالیزارها؛ اهمیت آن در سلامت زنجیره غذایی و محیط زیست". مجله ترویجی شالیزار, 2, 2, 1399, 40-49.
HARVARD
رمضانی, محمدکاظم. (1399). 'باقیمانده آفتکشها در خاکهای زراعی و شالیزارها؛ اهمیت آن در سلامت زنجیره غذایی و محیط زیست', مجله ترویجی شالیزار, 2(2), pp. 40-49.
VANCOUVER
رمضانی, محمدکاظم. باقیمانده آفتکشها در خاکهای زراعی و شالیزارها؛ اهمیت آن در سلامت زنجیره غذایی و محیط زیست. مجله ترویجی شالیزار, 1399; 2(2): 40-49.