کاهش تلفات انباری شلتوک و برنج سفید با ذخیره‌سازی غیرقابل نفوذ

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

موسسه تحقیقات برنج کشور- رشت- ایران

چکیده

اگرچه انبارمانی باعث اصلاح خواص کیفی و در نهایت بازارپسندی شلتوک و برنج می‌شود، اما مدیریت نادرست می‌تواند خسارت‌های جبران‌ناپذیری را به بار آورد. دستیابی به فناوری‌های غیرپیچیده و قابل دسترس، هم‌چون بسته‌بندی‌های غیر‌قابل نفوذ به اکسیژن و رطوبت، بدون نیاز به زیرساخت‌های پیچیده، می‌تواند در ارتقای وضعیت اقتصادی کشاورزان و امنیت غذایی نقش بسزایی داشته باشد. از مزایای ذخیره‌سازی غیرقابل نفوذ می‌توان به عدم نیاز به استفاده از آفت‌کش‌ها، حفظ سلامت مصرف‌کننده و محیط زیست اشاره نمود. به‌طور کلی، به منظور ممانعت از رشد و فعالیت میکروارگانیسم‌ها، به ویژه قارچ‌ها و تولید مایکوتوکسین‌ها در شلتوک و جلوگیری از فعالیت آفات انباری، به‌کارگیری بسته‌بندی دولایه (گونی از جنس پلی‌پروپیلن به‌عنوان لایه‌ی بیرونی و کیسه‌ی پلی‌اتیلن با ضخامت بالا به‌عنوان لایه‌ی داخلی)، دمای 15 تا 20 درجه‌ی سلسیوس ، رطوبت نسبی کمتر از 70 درصد (ترجیحاً 65 درصد)، ایجاد جریان هوا و تهویه‌ی مناسب در انبار‌های نگهداری شلتوک و برنج سفید قابل توصیه می‌باشد.

کلیدواژه‌ها